Wat mag en wat mag niet?

 

1.1.1      KLEDING

  • Afspraken over kledij

° Wij verwachten dat elk kind zich netjes kleedt. (Bv.: geen blote buiken)

° Bij sportdagen of andere uitstappen is sportieve kledij aangewezen.

° Omwille van de veiligheid moet elk schoeisel voorzien zijn van een sluiting, riempje,… aan de hiel. Sandalen kunnen, maar geen slippers.

° Het dragen van make-up is niet toegelaten.

  • Turnkledij

Een gym t-shirt van de school is verplicht te gebruiken. Hiervoor zal éénmalig € 5 aangerekend worden via de schoolrekening. Bij de start van elk schooljaar kunnen kinderen hun t-shirt eventueel ruilen in een groter formaat.

Daarnaast dragen ze een donker gekleurde short en dragen ze goed, sportief schoeisel.

Alle info betreffende turnkledij en zwemmen zijn terug te vinden in onze infobrochure die bij de start van het schooljaar ter beschikking wordt gesteld.

  • Afspraken over hoofddeksels

In de klas is het niet toegestaan om een hoofddeksel of een kap te dragen.

 

1.1.2      PERSOONLIJKE BEZITTINGEN

Afspraken op de speelplaats en in het gebouw in verband met o.a.:

  • multimedia-apparatuur

Het gebruik van een GSM is niet toegestaan in de school. In samenspraak met de leerkracht en/of directie kan een leerling een GSM bijhebben op school, maar dan dient deze uitgezet te worden tijdens de lesuren.

Bij overtreding van deze regel kan de GSM tot het einde van de lesdag in bewaring genomen worden.

  • wapens en voorwerpen die als wapens kunnen gebruikt worden

Worden niet toegelaten op school, ook niet voor Carnaval of andere festiviteiten. De voorwerpen zullen steeds onmiddellijk in bewaring worden genomen en kunnen door de ouders of het kind, na schooltijd, bij de directie opgehaald worden.

  • Juwelen

Omwille van de veiligheid vragen we om de kinderen geen lange oorbellen of hangers te laten dragen. Bij schade of verlies kan de school niet aansprakelijk gesteld worden.

  • Rages

Kaartjes, voorwerpen verbonden aan een ‘rage’ zijn toegelaten. Leerlingen onder elkaar mogen eerlijk ruilen, maar niet verkopen. Bij misbruik zal er een verbod komen.

  • Speelgoed

Er worden spelmaterialen voorzien door de school. Wij achten het dus niet nodig dat kinderen eigen speelgoed meebrengen.

Voor pedagogische doeleinden kan dit occasioneel gevraagd worden. Bij schade of verlies kan de school niet aansprakelijk gesteld worden.

 

1.1.3      GEZONDHEID EN MILIEU OP SCHOOL

  • Schoolacties

Elk schooljaar is er binnen het aanbod van de lessen aandacht voor het sorteren en het milieuvriendelijk omgaan met materialen.

We werken actief aan het sorteren van afval. Ons MOSteam neemt dit mee ter harte.

-      Verwachtingen naar de ouders:

  • Gebruik boterhammendoos en doosje voor tussendoortje.
  • Gebruik drinkfles.

-      Verwachtingen naar de kinderen:

  • Eventuele papiertjes terug mee naar huis nemen.
  • Afval steeds goed sorteren. Alles in de juiste vuilbak.
  • Kinderen zorgen ook in de klas voor het sorteren en voor het ledigen van de vuilbakken.

 

1.1.4      PREVENTIEMAATREGELEN

Wanneer de omstandigheden dat vereisen, kunnen we op basis van een risicoanalyse opgesteld in samenspraak met de preventieadviseur, preventiemaatregelen opleggen om de veiligheid van het schoolgebeuren te garanderen. Deze maatregelen worden enkel genomen indien ze noodzakelijk zijn. Ze zijn in verhouding tot de nagestreefde doelstelling en beperkt in de tijd. Het kan bijvoorbeeld gaan om het verplicht dragen van een mondmasker of het beperken van contacten tussen leerlingen.

Indien dergelijke maatregelen aan de orde zijn, zullen we jou hierover informeren.

1.1.5    EERBIED VOOR MATERIAAL

Je kind mag alle leerboeken, schriften en andere materialen gratis gebruiken zowel op school als thuis. Jij en je kind engageren zich om zorgzaam om te gaan met het schoolmateriaal.

Stellen wij vast dat het materiaal opzettelijk wordt beschadigd of meermaals verloren gaat, dan kunnen wij de gemaakte kosten voor de aankoop van nieuw materiaal aanrekenen.